FAQ

FAQ

Ofte stillede spørgsmål fra dig – besvaret af os :-)

 

Den mest efterspurgte


Kan jeg også sende baby- og børnetøj til PACKMEE?

Ja selvfølgelig. Alt tøj - uanset om det er til babyer, børn, mænd eller kvinder - der stadig er bærbart, kan sendes til PACKMEE.

Hvor mange pakker kan jeg sende til PACKMEE?

Du kan sende så mange pakker til PACKMEE, som du kan udfylde. Det er vigtigt, at du opretter en ny pakkelabel for hver pakke på www.packmee.dk og er opmærksom på vægten. Pakkerne skal veje mellem 8 og 30 kg.

Kan jeg sende udstoppede dyr til PACKMEE?

Ja, du kan også sende kramme eller bløde legetøj til PACKMEE.
Vi kan desværre ikke acceptere andet legetøj, såsom biler, brætspil, puslespil eller byggeklodser.

Hvad hører ikke hjemme i PACKMEE-boksen?

PACKMEE kan kun acceptere bærbart tøj og sko samt husholdningstekstiler.
Snavset, iturevne eller beskadiget tøj, stofbleer og -indlæg, skumpuder, skumtæpper, løse sengefjedre, arbejdstøj, sædebetræk til havemøbler og skistøvler hører ikke hjemme i PACKMEE-boksen. Disse genstande har ringe eller ingen værdi og kan normalt ikke genbruges.
Doner venligst ikke noget legetøj, vi kan kun tage imod kæledyr eller tøjdyr. Vi kan heller ikke modtage bøger, fade, cd'er, dvd'er eller elektriske apparater.

Hvad kan jeg putte i en pakke?

Du kan donere alle tekstiler og sko, der stadig er bærbare og brugbare. Uanset om det er dame-, herre-, børne- eller babytøj. PACKMEE er glad for alt, hvad der faktisk er for godt til at smide ud: bukser, skjorter, bluser, nederdele, T-shirts, jakker, frakker, sweatere, sports- og fritidstøj, undertøj, kasketter, hatte, tørklæder, sko, støvler, sandaler , sportssko, håndklæder, dynebetræk, lagner, bælter, håndtasker, handsker, rygsække, gardiner.

Du er også velkommen til at donere tøj fra skattekister (fra skoler, sportsklubber eller hoteller), som ikke er afhentet efter et år, hvis det stadig er bærbart og brugbart.

Ved første øjekast:

 • Sengetøj
 • Sengefjedre
 • Bluser
 • Gardiner
 • Bælte
 • Handsker
 • Håndtasker
 • håndklæder
 • Skjorter
 • Bukser
 • Hatte
 • Jakker
 • Pude
 • Frakker
 • Hatte
 • Bluse
 • Nederdele
 • Tørklæder
 • Sko
 • Sports- og fritidstøj
 • Sportssko
 • Støvler
 • T-shirts
 • Undertøj

Hvor stor kan en pakke være?

En pakke bør maksimalt måle 120 x 60 x 60 cm og helst veje mellem 8 og 30 kg.

Hvor tung kan en pakke være?

En pakke bør maksimalt måle 120 x 60 x 60 cm og helst veje mellem 8 og 30 kg.Nyheder fra PACKMEE

 

Hvordan kommer jeg til PACKMEE?

PACKMEE-teamet er ret lille, og det vil vi gerne blive ved af omkostningsmæssige årsager. Derfor er vi ikke tilgængelige på telefon 24 timer i døgnet. Det bedste du kan gøre er at skrive til os ved hjælp af vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig med det samme. Du kan også finde de fleste af svarene i vores FAQ.

Medierepræsentanter kan kontakte vores pressekontor.

Hvad planlægger PACKMEE i de næste par måneder?

Bæredygtighed er et meget vigtigt emne i tekstilhandlen. PACKMEE vil gerne overbevise andre tekstilproducenter og tekstilhandlen som en løsning for bæredygtig brug af tøj, der stadig er bærbart og brugbart, og vil gerne indgå i mange flere samarbejder. Dette gør det muligt for PACKMEE at fortsætte med at øge sin popularitet, tilbyde flere beklædningsgenstande et nyt liv og tilbyde dig flere og flere kuponer til din forsendelse. For at holde dig opdateret med vores kampagner, skal du ven PACKMEE på Facebook eller abonnere på vores nyhedsbrev.Service

 

Jeg oprettede pakkeetiketten for måneder siden. Er det stadig gyldigt?

Din pakkelabel er gyldig i 30 dage fra det øjeblik den er oprettet. Hvis du er usikker, er det bedst at oprette en ny pakkelabel.

Kan jeg sende min pakke via en Packstation?

Ja, pakkerne kan også sendes via Packstations.

Jeg har ikke en printer - kan jeg anmode om pakkeetiketter fra PACKMEE?

Vi sætter pris på enhver donation, og vi ved også, at ikke alle har en printer derhjemme. Men da vi modtager mange forespørgsler, kan vi kun tilbyde denne service i særlige tilfælde, for eksempel hvis der er mere end 10 pakker.

Alternativt kan du prøve følgende:

 • Spørg venner eller naboer, om de kan hjælpe dig med udskriften.
 • Er der en kopibutik i nærheden af ​​dig? Du kan også printe din pakkelabel ud der

Kan jeg også sende en lettere pakke og er den gratis?

Vi er selvfølgelig glade for hver donation. Vi skal dog betale fuld porto for hver pakke. Uanset om det er lille og let eller stor og tung. Indtægten fra en lettere pakke dækker desværre ikke engang portoomkostningerne. Derfor er vores tip: Saml lidt mere eller spørg familie, venner og naboer, om de også har slidstærkt tøj og sko, som de gerne vil donere.Gennemsigtighed

 

Hvad synes tekstilvirksomheder om PACKMEE?

Bæredygtighed er et vigtigt emne i dagens samfund. PACKMEE er forpligtet til bæredygtig brug af tøj og gør godt i processen. Som partnere i PACKMEE kan tekstilvirksomheder give deres kunder mulighed for at give tøj, der stadig kan bæres, et nyt liv. Samarbejderne viser, at tekstilvirksomheder kan arbejde hånd i hånd med PACKMEE og kun få gavn af dette.

Skader jeg lande i Afrika gennem velmenende brug af en tøjkollektion?

Diskussionen om effekterne af tøjeksport til udviklingslande har været et emne i offentlige, erhvervsliv og politiske kredse i årevis. Frem for alt er det specifikke spørgsmål her, om tøjeksporten har ødelagt tekstilindustrien i afrikanske lande, og om den allerede eksisterende fattigdom er blevet øget gennem ødelæggelse af arbejdspladser.
Vi tager selvfølgelig diskussionen alvorligt. PACKMEE ønsker at gøre godt og ikke skade nogen i nogen del af verden. Kun en lille del af de indsamlede PACKMEE varer går til afrikanske lande.

Der er forskellige undersøgelser, der blev udført på vegne af forskellige institutioner og også på vegne af det tyske forbundsministerium for økonomisk samarbejde og udvikling (BMZ) for at afklare dette spørgsmål. Alle hidtil videnskabelige undersøgelser er kommet til den konklusion, at årsagerne til tabet af arbejdspladser i den afrikanske tekstilindustri er et problem med flere årsager: Problemerne er komplekse, herunder korruption, forældede og omkostningstunge produktionsmetoder, manglende konkurrenceevne til sammenligning asiatiske tekstilproducenter og meget mere. Importen af ​​brugt tøj er af mindre betydning i denne sammenhæng. Som led i undersøgelserne blev det også konstateret, at af alle de nævnte årsager, der førte til tab af arbejdspladser i den afrikanske tekstilindustri, er import af tøj de eneste, der også har skabt nye arbejdspladser på det afrikanske kontinent. Aktuelle skøn tyder på, at flere afrikanske familier nu lever af at handle og forberede brugt tøj, end der nogensinde har været ansat i afrikansk tekstilfremstilling. Og at man især i landdistrikterne i Afrika ser udbuddet af brugt tøj som en mulighed for, at befolkningen kan købe gode tekstiler billigt.


Mere information kan findes her:

Forbundsregeringens svar på det lille spørgsmål fra parlamentsmedlemmerne Uwe Kekeritz, Thilo Hoppe, Ute Koczy, andre parlamentsmedlemmer og ALLIANCE 90/THE GREEN parlamentariske gruppe - tysk eksport af brugt tøj til udviklings- og vækstlande

Südwest Presse – Donationer af gammelt tøj hjælper Afrika

Hvor bæredygtig er PACKMEE?

Princippet i PACKMEE er bæredygtigt.

På den ene side giver vi kasseret, stadig bærbart tøj et nyt liv. Dette sparer til gengæld ressourcer og skåner miljøet.
Til gengæld tillader PACKMEE, at alle større kasser, som normalt ender i returpapir efter én brug, kan bruges igen. Disse bliver så selvfølgelig genbrugt.

Hvor sælges tøjet til?

Efterspørgslen på tøj til velgørende formål indenlandsk er væsentligt lavere end det beløb, der indsamles. For at sikre, at dette tøj stadig tjener et godt formål, sælges denne portion bærbart tøj hos PACKMEE - som det er tilfældet med næsten alle andre indsamlingssystemer. Tøjdonationen bliver en pengedonation.
Noget af tøjet går til genbrugsbutikker i Europa, noget til Østeuropa, noget til Mellemøsten og noget til Afrika.

Har slidt tøj, sko og brugte husholdningstekstiler virkelig stadig værdi?

Ja, genanvendelige tekstiler og især slidstærke sko har materialeværdi. Prisen afhænger af kvaliteten og bestemmes derefter af markedet - som i alle økonomiske sektorer. Dette sker primært gennem udbud og efterspørgsel under hensyntagen til den respektive kvalitet.
Ud over den materielle værdi er de ressourcer, der bruges til at producere tøjet, et meget vigtigt aspekt. Ved at give tøjet et nyt liv, kan det bevares i tekstilkredsløbet.

Hvorfor gives de indsamlede tøj, sko og tekstiler ikke gratis væk?

Den vigtigste årsag er på den ene side behovet for tøjbutikker til nødlidende i Tyskland. Det svarer ifølge det tyske Røde Kors kun til omkring 10 procent af de årlige brugte tekstiler.

For at tøjet fortsat kan bruges som tøj, fordi det er den bedste og mest bæredygtige måde at spare ressourcer på, sælges tøjet som med næsten alle indsamlingssystemer.

Derudover ville der være meget høje transportomkostninger ved en gratis levering til udlandet. For stadig at gøre den gratis levering mulig, skulle hver donor vedlægge en pengedonation til sortering og transport.

Hvorfor bliver det indsamlede tøj solgt og ikke givet væk?

Ifølge det tyske Røde Kors er behovet for tøjbutikker til nødlidende i Tyskland kun omkring 10 procent af de brugte tekstiler, der produceres årligt. Resten af ​​det optagede bærbare tøj sælges, meget af det i udlandet. For at imødekomme behovene i køberlandene bliver det registrerede tøj sammensat i hånden til forskellige produktgrupper efter 300 kriterier, såsom sommer, vinter, mænd, kvinder, børn, tilstand og kulturelle aspekter. Dette er nødvendigt og kræver stor erfaring samt passende logistik. Der er omkostninger forbundet med indsamlingen, sammenstillingen af ​​produktgrupperne og transporten af ​​tøjet. Disse penge kan kun tjenes ved at videresælge varerne.

Befolkningen i køberlandene nyder også godt af handel, forberedelse (f.eks. strygning) og efterfølgende salg af varerne. Dette skaber arbejdspladser langs hele værdikæden i køberlandene og giver folk mulighed for at klæde sig på med europæiske varer af forholdsvis høj kvalitet på trods af lave indkomster. I stedet for at skulle få adgang til billige asiatiske produkter, der er lavet specielt til udviklings- og vækstlande, giver dette system mulighed for at genbruge tøj og sko af højere kvalitet, der oprindeligt er lavet til det europæiske marked. Denne har ofte stadig mere end 60 procent af sin levetid foran sig.

Du kan også finde mere information på det tyske Røde Kors' hjemmeside.

Hvad adskiller tøjkollektionen i en æske fra containersamlingen?

Vi ser PACKMEE som et fornuftigt og bæredygtigt supplement til samlingen i containeren, for desværre ender alt for mange tøj, der stadig kan bæres, i husholdningsaffaldet. Bærbart tøj bør ikke smides ud, men skal bæres. Det skaber PACKMEE gode muligheder for, for uanset hvor du bor, og om der er en afhentningscontainer i nærheden af ​​dig – er et PACKMEE afleveringssted ikke langt væk.

Hvad sker der med tøjet i sorteringsanlægget?

De mange trin, som en pakke gennemgår fra afsendelse til og med sortering i den certificerede sorterings- eller genbrugsvirksomhed, er for omfattende til FAQ-sektionen. Derfor har vi beskrevet i detaljer, hvordan PACKMEE-processen fungerer i vores blog under spørgsmålet "Hvad sker der med tøjet i sorteringsanlægget?" Tag et kig.

Hvad sker der med tøjet, når det er sendt til PACKMEE?

Efter at tøjet er sendt til PACKMEE, følger en række arbejdstrin - fra afhentning hos logistikpartneren, transport til sorteringsanlægget og selve sorteringen. Alle disse trin er beskrevet detaljeret i vores blogindlæg "Hvad sker der med tøjet i sorteringsanlægget?" Tag et kig.

Hvordan sikrer PACKMEE, at kvalitetskriterier og lovkrav bliver overholdt?

For PACKMEE er gennemsigtighed og overholdelse af lovkrav en meget høj prioritet – især når man arbejder med partnervirksomheder.
Ved udvælgelsen af ​​de genbrugspartnere, der overtager sorteringen og salget, er vi meget opmærksomme på, at disse virksomheder er velrenommerede og er certificerede som specialiserede renovationsvirksomheder. Det betyder, at vi kan sikre, at alle arbejdstrin udføres i overensstemmelse med lovkrav. Du kan finde certifikaterne for vores genbrugsvirksomhed TEXAID her.
Den kommercielle indsamling udføres af TEXAID Collection GmbH i overensstemmelse med §§ 17 og 18 KrWG.

Hvilke kriterier bruges til at udvælge partnervirksomheder til sortering og genanvendelse?

I de senere år har der ofte været negative overskrifter om ulovlig indsamling af brugt tøj og de "sorte får", der ulovligt transporterer tøj til udlandet. For PACKMEE er gennemsigtighed og overholdelse af lovkrav en meget høj prioritet – især når man arbejder med genbrugsvirksomheder.
Ved udvælgelsen af ​​de genbrugspartnervirksomheder, der overtager sorteringen og salget, er vi meget opmærksomme på, at disse virksomheder er certificerede renovationsvirksomheder. Du kan finde certifikaterne for vores genbrugsvirksomhed TEXAID her.

Er PACKMEE en del af FairWertung?

FairWertung er paraplyorganisationen for det landsdækkende netværk af non-profit organisationer, der indsamler brugt tøj. Målet er gennemsigtigt at indsamle og genbruge brugt tøj til gavn for sociale projekter.
PACKMEE er et af de førende tyske online-tekstile retursystemer til bærbart tøj. De beklædningsgenstande, der sendes til PACKMEE, mister ikke deres status som beklædningsgenstande og falder derfor ikke juridisk ind under definitionen af ​​brugt tøj.
PACKMEE er en kommerciel virksomhed, som udelukker medlemskab af FairWertung. Da forarbejdningsruterne for PACKMEE-tøj ligner forarbejdningsruterne for sorteret gammelt tøj, får vi dem sorteret og markedsført på Texaids sorteringsanlæg i Apolda. Sorteringsanlægget er en kontraktsorteringsvirksomhed for FairWertung, hvilket betyder, at det har forpligtet sig til FairWertungs standarder og får foretaget eksterne audits.

Print din gratis pakkelabel nu!